Suomi saavutti Enduron MM-pronssia

32985-1024x683

Kaksinkertainen maailmanmestari Eero Remes oli Suomen joukkueen vahvin kuljettaja. Kuva: Sarah Kinrade / FIM

Kuuden päivän enduron joukkuemaailmanmestaruuskilpailu saatiin tänään päätökseen Ranskan Brivessä. Kilpailun voittoon ajoi Ranska, hopeaa otti Australia ja Suomen joukkue saavutti MM-pronssia.

Suomen World Trophy -joukkue saavutti tänään päättyneessä International Six Days Enduron MM-joukkuekilpailussa upeasti MM-pronssia. Vastaavaan tulokseet Suomi ylsi viimeksi vuonna 2015, jolloi joukkue niin ikään otti pronssia.

Tämän vuoden joukkueessa ajoivat E1-luokan hallitseva maailmanmestari Eero Remes, MM-sarjassa kisaava Henric Stigell, EnduroGP-luokan MM-kauden avauksen nimiinsä vienyt Antti Hellsten sekä moninkertainen MM-mitalisti Matti Seistola. Joukkueenjohtajana toimi Henri Saari.

Suomi jäi lopulta maanantaina startanneen kilpailun voiton kotiyleisön edessä vieneestä Ranskasta reilut yhdeksän minuuttia ja toiseksi sijoittuneesta Australian joukkueesta vain kolmisen minuuttia. Neljänneksi ajanut Portugali jäi Suomesta yli 16,5 minuuttia.

– Ei ole yhtään pettynyt olo. Ranska ja Australia olivat vain parempia. MM-pronssi maistuu hyvältä! toteaa paluun kansainvälisille areenoille tehnyt Matti Seistola, joka ajoi upeasti koko viikon ja loisti etenkin loppucrossissa.

Niinikään enduron kaksinkertainen maailmanmestari Remes oli tyytyväinen tulokseen.

– Ihan hyvin meni. No ei nyt kaikki päivät mennyt niin hyvin, mutta kokonaisuudessaan ihan hyvä ja suhteellisen ehjä suoritus. Muutamat pikku lipat ja vähän virheitä, mutta eiköhän niitä mahtunut kaikille tähän kuuteen päivään, kiteyttää Remes.

– Loppucrossissa otin hyvän startin, olin siinä kakkosena pari kierrosta ja sitten tuli yksi kaveri ohi. Mulla oli sen verran jo kädet puutunut, ettei pystynyt vastaamaan siihen, mutta kolmonen loppucrossista, niin täytyy olla tyytyväinen, Remes jatkaa.

Joukkueenjohtaja Henri Saari oli tyytyväinen suomalaisnelikon suoritukseen koko kuuden päivän aikana.

– Joitain pätkäaikaheittoja oli, mutta kokonaisuutena todella hyvin ja tasaisesti ajoi koko joukkue. Sixi on tällainen kisa, että nykyisten sääntöjen mukaan, kun pitää kaikille neljälle kuskille saada tulos, niin ei ole helppoa saada kaikkia ehjänä maaliin, joukkueenjohtaja Henri Saari toteaa.

– Meillä on nyt kuitenkin jätkät ja kalusto ehjänä, kaikki huolto toimi hienosti ja haluankin kiittää koko tätä vapaaehtoisporukkaa, joka tämän reissun mahdollisti. Meillä on täällä noin 40 henkeä paikalla. Etenkin kuskien juottopalvelu oli tärkeää alkuviikosta, kun täällä oli melkein +40 astetta lämmintä. Tämä on moottoripyöräilyn olympialaiset: rankka rutistus, mutta nyt on hyvä fiilis, kun saatiin pronssia! Saari päättää.

Edellisen kerran Suomi juhli joukkuemestaruutta vuoden 2011 kotikilpailussa Kotkassa. Tuolloin World Trophy -joukkueen kokoonpanoon kuuluivat myös Remes ja Seistola.

Tänä vuonna kirkkaimmasta tittelistä taisteli yhteensä 19 eri maan joukkuetta.

Suomen juniorijoukkue, jossa ajoivat Antti Hänninen, Lari Jukola ja Eemil Pohjola, hajosi toisen ajopäivän jälkeen Jukolan loukkaannuttua. Jokaisesta päivästä, jolloin keskeyttänyt joukkueen jäsen ei ole mukana, joukkueelle langetetaan kolmen tunnin rangaistus. Näin ollen Suomen joukkue sijoittui lopulta sijalle 11.  Junioreiden joukkueenjohtajana toimi Jari Kakko.

– Polvi pääsi vääntymään. Kyllä sillä pystyy kävelemään, mutta ei ajamaan ja alkaa se olla jo paranemaan päin, mutta Suomessa mennään jatkotutkimuksiin ja sitten selviää paremmin, mikä on vikana, Jukola kertoi.

World Trophy:

  1. Ranska 12:59:38.23
  2. Australia +6:14.03
  3. Suomi +9:12.11
  4. Portugal +25:44.60
  5. Iso-Britannia +29:13.68

Junior Trophy:

  1. Ranska 9:55:04.10
  2. Italia +15.53
  3. Usa +2:02.90
  4. Iso-Britannia +7:35.82
  5. Espanja +10:51.20

    11. Suomi +12:31:21.35

Kilpailun kaikki tulokset: www.fim-isde-live.info