Kansanedustaja Jukka Mäkynen (PS) on valittu eduskunnan moottoripyöräkerho MP Arkadian puheenjohtajaksi

60077452_134966760905900_8933357853410852864_n

Kansanedustaja Jukka Mäkynen (PS) on valittu eduskunnan moottoripyöräkerho MP Arkadian uudeksi puheenjohtajaksi. 58-vuotias Mäkynen on ensimmäisen kauden kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä. Hänen MP-harrastuksensa alkoi Yhdysvalloissa parikymmentä vuotta sitten ja reissut ovat vieneet viimeaikoina häntä ympäri Eurooppaa.

”Olen Amerikkalaisen noin satapäisen Ugly MC moottoripyöräkerhon jäsen ja Euroopassa meitä on 10. Meidän toimintamme on aktiivista ja järjestämme hyväntekeväisyystapahtumia, nyt pääasiassa Sveitsissä ja Espanjassa. Tarkoitus on saada myös Suomeen vastaavaa toimintaa. Motoristiporukoissa vallitsee hyvä yhteishenki ja yhteinen intohimo moottoripyöräilyyn. Moottoripyöräily on monelle elämäntapa ja ihmisten on tärkeä tietää, että moni on laittanut kaiken ylimääräisen rahansa heille rakkaaseen moottoripyöräharrastukseen. Kun ajat kavereiden kanssa ja vietät heidän kanssaan aikaa yhteisillä matkoilla, niin sellaista toveruutta harvoin kokee missään muualla. Eli toisin sanoen moottoripyöräilyyn liittyy paljon hyviä asioita ja moni hieno ihminen olisi jäänyt tuntematta ilman moottoripyöräharrastusta. Moottoripyörää ajaessani arkinen aherrus unohtuu.”

”Haluan kuitenkin moottoripyöräkerhon uutena puheenjohtajana korostaa liikenneturvallisuuden merkitystä. Moottoripyöräonnettomuudet ovat valitettavan yleisiä ja mielestäni jokaisen, joka harkitsee moottoripyörän ostoa olisi hyvä asennoitua moottoripyöräilyyn liikenneturvallisuutta kunnioittaen, jotta ei heti moottoripyöräkortin saatua lähdetä uhkarohkeasti kaahailemaan maanteille vaan harjoitellaan ajoa turvallisesti. Mainittakoon, että kokeneet motoristit huomioivat autoilijoinakin ympäristöään paremmin ja huomioivat jo kaukaa moottoripyöräilijät. Vakavat onnettomuudet tapaakin sattua juuri autoilijan varomattoman ajotavan vuoksi.

Uutena eduskunnan moottoripyöräkerhon puheenjohtajana haluan nostaa paremmin esiin moottoripyöräilijöiden asiaa poliittisessa päätöksenteossa. Suomessa on paljon moottoripyöräilijöitä ja heidän määränsä kasvaa koko ajan. Moottoripyöräily myös työllistää ihmisiä. On tärkeää, että niin autoilijat kuin moottoripyöräilijät voivat liikkua ilman, että heitä ryöstöverotetaan erilaisilla veroilla ja maksuilla. Suomi on pitkien välimatkojen maa ja tuntuu siltä, että Suomessa on pitkä perinne siinä, että moottoriajoneuvojen käyttäjiltä kupataan valtiolle veroeuroja kaikki minkä irti saa.