Kysely: Suomalaisilla sähköskoottereilla ajetaan jo 62 kertaa maapallon ympäri vuosittain

8eeee5ce80558f13_800x800ar

Sähkoskootteriyhtiö Skand Oy tutki, kuinka paljon asiakkaat yhtiön sähköskoottereilla vuosittain ajavat. Vastausten perusteella matkaa taittuu vuosittain jo noin 2,5 miljoonaa kilometriä. Yhtiön toimitusjohtaja Miika Utoslahti uskoo kevyiden sähkökulkupelien kasvattavan suosiotaan: yhtiö on nyt avannut EU:n laajuisen verkkokaupan ja hakee myyntiä uusilta markkinoilta.

Suomalainen Skand on tuottanut sähköskoottereita ja kevyitä sähköisiä kulkuneuvoja pohjoismaisille käyttäjille vuodesta 2015 alkaen. Yhtiö selvitti asiakaskyselyssään, paljonko matkaa Skand-skootterien mittariin kertyy vuosittain.

64 prosenttia vastaajista ilmoitti käyttävänsä sähköskootteria päivittäin. Tyypillinen päiväajomatka kyselyssä oli kymmenen kilometriä, mutta monet ilmoittivat ajavansa päivittäin jopa yli 50 kilometriä.

Vastaajien ajomäärien keskiarvo oli noin 1 678 kilometriä, mutta mediaanivastaus maltillisempi 500 kilometriä.* Mediaaninkin perusteella arvioiden Skandin skoottereilla ajetaan yhteensä vuosittain 2,5 miljoonaa kilometriä: tämä vastaa yli 62 maapallon ympärysmittaa.

Toimitusjohtaja: Osalle kyse vihreydestä, toisia kiinnostaa helppo liikkuminen

Skand myy sekä kaksipyöräisiä skoottereita että iäkkäämmille käyttäjille suunnattuja kolmi- ja nelipyöräisiä malleja.

“Uskon, että osa kuluttajista haluaa vähäpäästöisemmän kulkuneuvon, kun taas toiset etsivät taloudellista vaihtoehtoa. Senioriasiakkaillemme on varmasti tärkeää sekin, että liikkuminen ja asiointi pysyy helppona”, yhtiön toimitusjohtaja Miika Utoslahti arvioi.

Utoslahti uskoo markkinan olevan nyt otollinen Skandin kaltaiselle toimijalle.

“Median ja markkinoiden huomio on keskittynyt sähköautoihin, mutta uskomme, että skoottereissa ja mopedeissa muhii myös iso potentiaali. Monet tarvitsevat arjessaan ajoneuvon lyhyille matkoille ja kevyeen kaupunkiajoon. Auto on tähän kallis ja vaikea vaihtoehto, kun taas skootteri mahtuu sekä budjettiin että taloyhtiön pieneen parkkiruutuun.”

Tavoitteena miljoonarahoitus ja brändin vieminen Eurooppaan

“Liikenteen sähköistyminen on megatrendi. On arvioitu, että kaikkien sähkökulkuneuvojen maailmanmarkkina kasvaisi yli 20 prosenttia vuodessa vuoteen 2027 asti. Olemme keränneet ymmärrystä asiakkaiden tarpeista Suomessa ja Ruotsissa. Maaliskuussa avasimme EU:n laajuisen verkkokaupan ja tähtäämme uusiin maihin”, Utoslahti kertoo.

Skand hakee tällä hetkellä miljoonan euron kasvurahoitusta Invesdor.comin sijoituspalvelussa. Yhtiön osakeanti saavutti 300 000 euron minimitavoitteensa jo kaksi päivää julkisen vaiheen käynnistyttyä. 23. maaliskuuta asti jatkuvassa annissa on jaossa 5,66 – 16,66 % omistusosuudesta ja se on ehtinyt kerätä yli 624 000 euroa sijoituksia. Osakeannista voi lukea lisää osoitteessa www.invesdor.com/skand.

 

* Skand on myynyt noin 5 000 kevyttä sähköajoneuvoa. Helmikuussa 2021 tehdyssä puhelinkyselyssä ajomäärästä esitettyyn kysymykseen vastasi 287 asiakasta, joiden vastausten perusteella arvio yhtiön kulkuneuvoilla kuljetusta kokonaismatkasta on laskettu.

Tärkeää tietoa: Kaikkiin sijoituksiin liittyy pääoman menettämisen riski. Skand mainitsee pitch-materiaalissaan liiketoimintaansa liittyvistä riskeistä esimerkiksi uusien maiden avaamiseen ja teknologisiin erikoiskehityksiin liittyvät riskit. Sijoita vastuullisesti ja tutustu aina koko sijoitusmateriaaliin ennen sijoituspäätöksen tekemistä.