Dorna vahvisti tänään: MotoGP-luokan Suomen testit ajetaan elokuussa

yfr_editorial_use_pictures_18.php_-1-1024x683

KymiRingillä ajetaan MotoGP-luokan testit elokuussa. Kuva: Yamaha Racing

MotoGP-sarjan promoottori Dorna vahvisti tänään, että Suomessa ajetaan ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan MotoGP-luokan testit 19.-20. elokuuta. Päätös on iso askel sille, että Suomi isännöi ensimmäistä MotoGP-osakilpailuaan ensi vuonna.

MotoGP-kauden avausviikonloppu on parhaillaan käynnissä Qatarissa, jossa paikan päällä ovat myös Iittiin rakennettavan KymiRingin moottoriradan ja ajokoulutuskeskuksen ratajohtaja Timo Pohjola sekä Suomen Moottoriliiton puheenjohtaja Tapio Nevala. Suomalaisten neuvottelut MotoGP-sarjan promoottorin Dornan kanssa sujuivat onnistuneesti. Dorna vahvisti, että KymiRingillä ajetaan MotoGP-sarjan testit elokuun 19.-20. päivinä.

– Neuvottelut Dornan kanssa sujuivat hienosti ja kaikki ovat innoissaan tulossa Suomeen. Olemme aikataulussa elokuun testejä silmällä pitäen eli asfaltti laitetaan radalle alkukesän aikana ja rakennustöitä jatketaan alkuperäisten suunnitelmien mukaan. Testien jälkeen Dorna tekee lopullisen päätöksen Suomen osakilpailun ajankohdan osalta, Nevala kommentoi.

Dornan päätös on merkittävä Suomelle, sillä testien jälkeen promoottori tulee vahvistamaan myös Suomen ensimmäisen MM-osakilpailun aikataulun, minkä ennakoidaan ajoittuvan ensi vuoden heinäkuulle.