Aikainen kevät siivittää moottoripyörien myyntiä

2020-02-14-08-31-35-1200x800

Etenkin Etelä-Suomessa vietetyn kehnon talven jälkeen moottoripyöräkausi on alkanut tänä vuonna hyvissä ajoin. Tämä näkyy myös myyntiluvuissa, sillä moottoripyörien myynti kasvoi alkuvuonna 28 prosenttia viime vuoteen verrattuna ja mopojen 49 prosenttia.

Suurimman loikan ensirekisteröinneissä ovat tehneet 356-505-kuutioiset pyörät eli esimerkiksi pienimmät standard-, naked- ja sportpyörät, sekä 506-755-kuutioiset isommat pyörät. Molempien myynti kasvoi alkuvuonna 76 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Myös suurten, yli 756-kuutioisten pyörien ensirekisteröinnit kasvoivat alkuvuonna 47 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Moottoripyöräkauppiaat toivovat myyntitahdin pysyvän reippaana kesää kohti mentäessä. Paljon riippuu kuitenkin siitä, miten pitkään poikkeustilanne jatkuu. Suomessa on kuitenkin varastoissa hyvä määrä myytäviä moottoripyöriä ja mopoja.

– Etenkin tässä tilanteessa on helppo tehdä kaikki ostokset verkossa. Toivomme kuitenkin, että uutta pyörää, ajovarusteita tai tarvikkeita hankkivat antaisivat myös suomalaisille kauppiaille mahdollisuuden vastata kysyntään. Kun puhalletaan yhteen hiileen, tästä tilanteesta voidaan päästä yli ihan siedettävästi, muistuttaa MP-kauppiaat ry:n puheenjohtaja Anu Åberg.

Koronatilanteesta huolimatta motoristit pystyvät pitämään kiinni harrastuksestaan, sillä siinä ei ole tartuntavaaraa. Kaksipyöräinen on myös hyvä kulkuväline pakollisilla työmatkoilla nyt, kun paikallisliikennettä on monin paikoin supistettu.

– Moottoripyöriä on jo näkynyt liikenteessä mukavasti, sillä kevät on tullut aikaisin ja hiekat on kerätty pois teiltä nopeasti. Moottoripyöräily on myös tietynlaista terapiaa ja solmujen avaamiseen sopiva harrastus. Ajaessa ajatukset selkiävät, sanoo Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa.